Tvätta och impregnera dina regnplagg – för längre hållbarhet!

De var först på bollen i Sverige med att använda senaste tekniken för att skapa vattentäta plagg ända ut i sömmarna. Didriksons har sedan 1913 dominerat regn-scenen med sina moderna, praktiska och framförallt vattentäta modeller.

Didriksons senaste kollektion

Så tvättar du och tar hand om din regnjacka

100% vattentäta jackor har oftast tillsammans med tejpade sömmar en impregnering. Denna är dock bara ytlig, och slits därför vilket betyder att du kommer att behöva impregnera plagget på nytt. Du vet att du behöver impregnera din jacka om regndroppar inte pärlar sig på ytan. Impregnering skyddar även mot att smuts sätter sig i tyget samt gör det enklare för dig att ta bort smuts och fläckar.

Första gången du tvättar ditt regnplagg behöver du inte impregnera den. Beroende på hur mycket regn och smuts din jacka utsatts för, rekommenderar vi att du impregnerar din jacka efter ca 4-5 tvättar.

grangers performance wash

Grangers Performance Wash. Tvättmedel för impregnerade plagg, 120 kr.

Du vet att du behöver impregnera din jacka om regndroppar inte pärlar sig på ytan. Impregnering skyddar öven mot att smuts sätter sig i tyget och gör det enklare för dig att ta bort smuts och fläckar. Viktigt att komma ihåg är att tvätta din jacka innan du impregnerar den.

grangers repel wash

Grangers Clothing Repel. Impregnering för regnplagg, 180 kr.

Vi rekommenderar Granger’s produkter för att tvätta och impregnera dina regnplagg. Du hittar förutom tvättmedel till regnplagg även tvättmedel till dun- och ullplagg från Grangers.

grangers 2 in 1 repel and wash

Grangers 2 in 1 Washing and Repel. Tvätta och impregnera jackan i samma veva, 200 kr.

På tal om regn...

...Sköt dina gummistövlar - så håller de längre!

Gummistövlar glöms ofta bort när det kommer till skötsel. Det syns på läder, nubuck och andra material när de behöver skötas om och kanske är det därför vi också kommer ihåg att putsa bort smuts, vårda och smörja skor i sådana material. Gummi är ett fantastiskt material, men dagens gummistövlar behöver mer omvårdnad för att hålla till skillnad från gamla gummistövlar eftersom det ställs högre krav på vad gummit får innehålla. Läs igenom vår guide och börja ta hand om samt förvara dina gummistövlar – så att de håller!

1. Förvara gummistövlar mörkt och svalt

Detta innebär även att undvika att ha gummistövlar nära element eller på ytor där det finns golvvärme, speciellt inte för att torka. Ultimat är en mörk sval plats.

2. Torka av smutsen

 Vi utsätter gummistövlar för mer väta, smuts och gegga – men vi sköter om dem mindre. Ta för vana att torka bort smuts med en mjuk svamp, ljummet vatten och gärna tvål som innehåller glycerin.

3. Smörj in

Silikon och glycerin fungerar som fett och vax, det underhåller materialet och förhindrar att det spricker.