Vaxa ditt Barbourplagg!

Vi rekommenderar att alla kunder med ett vaxat plagg från Barbour bör vaxa om det ca vartannat år. Detta beror självklart på hur mycket plagget används samt hur mycket väta det får utstå.

Nedan svarar vi på de vanligaste frågorna gällande vaxning av ett Barbourplagg.

-Kan jag vaxa om min jacka?
För att ta reda på om ditt plagg är vaxat så ska du kolla i tvättrådet. Går plagget att tvätta? Då är det inte vaxat.
Känner du av att ditt plagg börjar bli torrt så ska du börja fundera på att vaxa det för att förhindra att tyget spricker samt återfå den vattenavstötande effekten.

– Jag behöver vaxa min jacka från Barbour. Vad gör jag?
Du kan antingen lämna in ditt Barbourplagg till oss så skickar vi iväg den på vaxning. Vill du vaxa ditt plagg själv så köper du vax hos oss.

-Hur länge blir jag av med min jacka om jag lämnar in den till er?
Ska ditt plagg vaxas tar det ca 4-5 veckor. Behöver det lagas får man räkna med upp till 5-6 veckor.
(Detta påverkas av vilken säsong, samt hur mycket verkstaden har att göra. Det är nämligen en verkstad som tar emot alla Barbourplagg i hela Sverige).

– Är det svårt att vaxa själv?
Det är upp till var och en. Titta på instruktionsvideon och är du fortfarande osäker så tryck här för att läsa om våra egna tips.

– Det har gått hål i tyget på mitt plagg, går det att laga?
Självklart, det går att laga både yttertyget och innerfodret samt förstärka fickor. Det kostar olika mycket beroende på antal hål.

Har du bestämt dig för att lämna in din jacka är du välkommen in i butiken för ytterligare prisinformation. Endast vaxning (ej rock) kostar 660:- inkl. frakt & material. Vi skickar varje tisdag.